Новият генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2023, Новини/Новият генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Новият генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 19 януари 2024 г. на официално посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бяха новият генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ – г-н Дирк Пергот, и директорът на клон ТП „Пристанище – Варна“ – г-н Димитър Николов. За г-н Пергот това бе първо посещение в Морско училище и по традиция, след официалното му посрещане от началника на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, той се разписа в Почетната книга.
Г-н Дирк Пергот е белгийски гражданин и има над 20-годишен опит в управлението на пристанища и пристанищни операции. Ръководил е проекти на пристанищата в Антверпен (Белгия), Гданск (Полша), Александруполис (Гърция), Кавала (Гърция), както и в българските портове Варна-Запад и Белослав. Има богата експертиза в развитието на стартиращи компании, стратегическо планиране, търговия, транспорт и логистика. Заемал е ръководни позиции в международни компании, като Euroports Group, Van Moer Logistics, ADM – Amylum Group, и др.
В рамките на срещата бяха обсъдени различни варианти за подпомагане на стажа на студентите от ВВМУ в някои чуждестранни компании.

By | 2024-01-19T16:00:48+00:00 януари 19th, 2024|2023, Новини|0 Comments

About the Author: