Отбелязване на празника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в Бургас

Home/2016, Новини/Отбелязване на празника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в Бургас

Отбелязване на празника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в Бургас

135-годишнината от създаването на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ бе отбелязана на 18.03.2016 г. в гр. Бургас.

Началникът на Висшето училище, капитан I ранг проф. д. в. н. Боян Медникаров, даде пресконференция пред журналисти, след което се състоя тържествен ритуал с поднасяне на венци пред Паметника на моряка в Морската градина на Бургас.

Представителна група от членове на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище – секция Бургас, офицери, преподаватели, курсанти и студенти, граждани и гости на града, под звуците на духовия оркестър на Военноморските сили, направиха тържествено шествие по главните булеварди, за да стигнат до Държавна опера – Бургас.

В Операта бе проведено тържествено събрание-концерт. В приветственото си слово професор Медникаров изказа благодарност към домакините от общинското и областното ръководство, отбеляза важни дати от историята на Морско училище, както и особености на съвременното състояние на образователната институция, посочи успехите в различни направления на морското образование и наука.

В празничния концерт участваха танцов ансамбъл „Вапцаровци“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и общински художествени състави от Бургас. Със свои изпълнения се включи Тони Димитрова.

Гости на честването бяха: кметът и областният управител на Бургас, командирът на Военноморските сили, командирът на Военноморската база, общественици, заслужили дейци, почетни граждани, възпитаници на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, граждани и гости на морския град.

Празникът завърши със заря.

By | 2016-03-19T16:26:20+00:00 март 18th, 2016|2016, Новини|0 Comments

About the Author: