Откриване на конференция на Булсар

Home/2016, Конференции, Новини/Откриване на конференция на Булсар

Откриване на конференция на Булсар

Днес, 16 юни 2016г.,във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се откри конференция, организирана от БУЛСАР и Морско училище на тема „Автоматизирани системи за планиране на морски спасителни операции“. Официални гости на форума бяха представители на морски компании и институции със съпричастност към тематиката – Ангел Забуртов – генерален директор на ДП ”Пристанищна инфраструктура”, Димитър Стоянов – председател на борда на директорите на ККЗ ”МТГ Делфин”,  г-н Коста Донев – директор на отдел в „Пристанище Варна”, морски капитани, офицери от ВМС и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров и преподаватели. Конференцията се провежда с участието на гости от Азербайджан, Естония, Иран, Румъния и Украйна. Присъстваха представители на софтуерната фирма Nikoosar – Иран, която дава своят принос в търсенето и спасяването на море, предоставяйки безплатен софтуер за планиране на операции по морско търсене и спасяване.

 Почетен гост на събитието бе генералният секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското сътрудничество акад. Асаф Хаджиев. Той изнесе кратко слово и пожела успех на участниците. Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” комодор проф. д.в.н. Боян Медникаров също поздрави организаторите от БУЛСАР с инициативата за този научен и практически форум, като обърна внимание на факта, че темата за търсене и спасяване на море присъства и в учебните програми на училището.

К.д.п. Никифор Герчев обяви наградите на БУЛСАР. Специална награда получи инспектор Николай Монев от „Гранична полиция” за участие в операция по спасяване на хора край о. Лесбос в Средиземно море

Награди  за съпричастност и подпомагане на дейността на БУЛСАР получиха ККЗ „МТГ Делфин”- г-н Димитър Стоянов, ДП ”Пристанищна инфраструктура” –г-н Ангел Забуртов и ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” – комодор д.в.н. Боян Медникаров.

By | 2016-06-16T10:08:27+00:00 юни 16th, 2016|2016, Конференции, Новини|0 Comments

About the Author: