Научна конференция във ВВМУ

Home/2016, Конференции, Новини/Научна конференция във ВВМУ

Научна конференция във ВВМУ

На 17 юни 2016 г. във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ се откри научна конференция за отчитане на междинните резултати от проект „Интегрирана информационна система за управление на бреговата зона“.

Гости на конференцията бяха: главният директор на Дирекция „Аварийно-спасителна дейност“ при ИА „Морска администрация“, контраадмирал о.р. Георги Мотев, к.д.п. Чавдар Кирков от ИА „Морска администрация“ – Варна, проф. д-р Румен Кишев – директор на Център по хидро- и аеродинамика, г-жа Францева – експерт, национален представител за България към комитет „Коперник“, борд по сигурността за управление на програма „Коперник“ към ЕК, к.д.п. Никифор Герчев – председател на БУЛСАР, к.д.п. Димитър Димитров – председател на Асоциацията на морските капитани, доц. Коста Донев – представител на „Пристанище Варна“ ЕАД, представители на Военноморските сили, чуждестранни участници и гости от Иран, Украйна и Румъния, офицери и преподаватели от Морско училище, курсанти и студенти, журналисти.

Началникът на Училището, комодор проф. д.в.н. Боян Медникаров, откри форума с международно участие, като подчерта значението и приноса от работата на екипите по проекта за информационната система за управление на бреговата зона. Той благодари на партньорите, участниците и специалистите за тяхната оперативност и активна дейност.

Инж. Десислава Консулова – директор на Басейнова дирекция за Черноморски район, партньор на проекта, поздрави гостите и участниците и им пожела успешно приключване на задачите и пълното реализиране на проекта. Капитан I ранг доц. д-р Калин Калинов – координатор на проекта, направи обстойно представяне на предварителните резултати от работата по проекта. След официалната част стартира панел с доклади по работните задачи по проекта.

По предварително обявената програма, домакините от Морско училище – капитан I ранг Калин Калинов и капитан I ранг доц. д-р Мирослав Цветков, осъществиха демонстрация на комплекса за управление и поддръжка на бреговата зона.

By | 2017-05-04T11:55:13+00:00 юни 17th, 2016|2016, Конференции, Новини|0 Comments

About the Author: