Полагане на военна клетва от завършващите курс „Начална военна подготовка“

Home/2016, Новини/Полагане на военна клетва от завършващите курс „Начална военна подготовка“

Полагане на военна клетва от завършващите курс „Начална военна подготовка“

Днес, 10.09.2016 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” пред паметника на Вапцаров се състоя ритуал по полагане на военна клетва от обучаемите в курс „Начална военна подготовка”.

Гости на събитието бяха началникът на Централното военно окръжие полк. Георги Петков, полковник Иван Георгиев- представител на Дирекция „Управление на човешките ресурси” при министерството на отбраната на Р България, полковник Румен Димитров – началник на Военно окръжие – Варна, подполковник Станимир Тодоров от Дирекция „Управление на  човешките ресурси” – МО, родители, близки и  приятели на обучаемите.

В своето поздравително слово към завършващите  капитан I ранг Светослав Димитранов – заместник началник на Военноморско училище по административната част и логистиката, отбеляза  положените усилия, воля и старание на курсистите за преодоляване на предизвикателствата на военното обучение. С грамоти бяха наградени участниците в курса, показали високи резултати в учебния процес. Лично полковник Петков връчи удостоверенията за завършен курс и нагръден знак на всеки завършващ курса. Слово отговор от името на курсистите поднесе Красимир Куртев. Той благодари на командирите и преподавателите от Морско училище за тяхното старание и проявено търпение.

By | 2016-09-13T14:06:48+00:00 септември 10th, 2016|2016, Новини|0 Comments

About the Author: