Курс по английски език за украински офицери

Home/2016, международни проекти, Новини, Събития/Курс по английски език за украински офицери

Курс по английски език за украински офицери

На 17 септември 2016 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ завърши първият опреснителен курс по английски език за офицери от Военноморския факултет на Одеската национална морска академия по програмата на НАТО DEEP.

Програмата на курса обхвана 120 часа занятия по английски език за напреднали, които бяха предшествани от входен тест. Курсът завърши с връчване на сертификати на украинските офицери, а в периода 19 – 21 септември 2016 г. те ще преминат тест по стандарта на НАТО STANAG 6001. Курсът се проведе от преподавателите от Департамента за следдипломна квалификация Станислава Иванова и Кирил Хаджиев, а заключителният тест – от оторизирани преподаватели от Военна академия „Г. С. Раковски“ – София.

Сертификатите на украинските офицери бяха връчени от началника на Департамента за следдипломна квалификация – капитан втори ранг Желязко Николов, който направи анализ на програмата на курса и реда за провеждане на занятията и тестовете.

Мисията на програмата на НАТО за подпомагане на военното образование (DEEP) е да допринесе за международната сигурност чрез професионализация на офицерския корпус, сержантите и цивилните служители от страни-партньори. Към септември 2016 г. програмата DEEP е в активно сътрудничество с 13 страни: Афганистан, Армения, Азербайджан, Хърватия, Грузия, Ирак, Казахстан, Мавритания, Молдова, Монголия, Сърбия, Украйна, Узбекистан.

About the Author: