ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – домакин на изнесено заседание на постоянната комисия „Наука и образование“ към Община Варна

Home/2017, Новини, Посещения/ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – домакин на изнесено заседание на постоянната комисия „Наука и образование“ към Община Варна

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – домакин на изнесено заседание на постоянната комисия „Наука и образование“ към Община Варна

На 20 юни 2017 г. се проведе изнесено заседание на постоянната комисия (ПК) „Наука и образование“ в Заседателната зала на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров – началник на ВВМУ, посрещна членовете на комисията и направи презентация, в която бяха представени мисия, задачи и перспективи за развитие на Училището.

„В момента във ВВМУ има 3000 обучаеми. За следващата година ще бъдат приети над 600 български студенти. В момента се обучават и 260 чуждестранни студенти. В учебното заведение има общо 11 специалности“, сподели началникът на Училището.

След това съветниците преминаха към работа по дневния ред. Съботно-неделни занимания и сезонни услуги ще могат да предоставят детските заведения във Варна. Това предвижда проект на нова общинска наредба, който беше одобрен от съветниците към комисиите „Наука и образование“ и „Правна комисия“. Съветниците от комисията „Наука и образование“ дадоха съгласието си също и за преместване на ученици от няколко учебни заведения, в които предстоят основни ремонти.

След приключване на работа гостите имаха възможност да разгледат материално-учебната база и да присъстват на демонстрация в изградения във Висшето военноморско училище Център за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона.

By | 2017-06-21T11:49:19+00:00 юни 21st, 2017|2017, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: