Участие на ВВМУ в международната конференция CompSysTech’17

Home/2017, Конференции, Новини/Участие на ВВМУ в международната конференция CompSysTech’17

Участие на ВВМУ в международната конференция CompSysTech’17

На 23 и 24 юни 2017 г. в Русенския университет се проведе осемнадесетото издание на международната конференция CompSysTech’17. Гост на конференцията беше заместник-министърът на образованието Петър Николов.

В работата на конференцията участваха представители от 14 държави, като пленарни доклади изнесоха и бяха предавани на живо в Internet българският носител на „Оскар“ Владимир Койлазов, Марите Кирикова от Катедрата по изкуствен интелект и системно инженерство в Техническия университет в Рига, Латвия, и Дарина Дичева от Катедрата по компютърни науки в Държавния университет – Уинстън-Салем, САЩ.

Със свои разработки в конференцията се включиха представителите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“: доц. д-р Юлиян Цонев, доц. д-р Петър Антонов и докторантът в катедра „Информационни технологии“ Димо Димов. Те участваха и в работата на сдружение АОКСИТ (Академична общност по компютърни системи и информационни технологии), в което катедра „Информационни технологии“ е колективен член.

Първоначално за конференцията бяха депозирани 107 доклада, а след анонимно двойно рецензиране за публикуване са приети 42. Докладът Pass-the-Hash – one of the most prevalent yet underrated attacks for credentials theft and reuse, с автори Димо Димов и Юлиян Цонев, бе награден с приза The best paper в секция Operating Systems and Network Security на конференцията.

By | 2017-07-04T12:32:07+00:00 юли 4th, 2017|2017, Конференции, Новини|0 Comments

About the Author: