Преподавателска мобилност по програма Еразъм+

Home/2017, Еразъм, Новини, Посещения, Събития/Преподавателска мобилност по програма Еразъм+

Преподавателска мобилност по програма Еразъм+

От 1 до 6 юли 2017 г. капитан първи ранг доц. д-р Николай Великов бе на посещение на Морския факултет на Университета в гр. Риека, Република Хърватска. Визитата е в изпълнение на преподавателска мобилност по програма Еразъм+. По време на визитата си той се срещна и проведе разговори със заместник-декана на Факултета – доц. д-р Ана Перич Хаджич, к.д.п. д-р Джани Мохович – преподавател по дисциплината „Международни правила за предпазване от сблъсък на море“ във Факултета и капитан с дългогодишен опит. Беше проведена среща и с  Еразъм-координатора на Факултета – д-р Ирена Юрдана, която освен преподавател по телекомуникации и оптоелектроника е и дългогодишен служител в националната хърватска телекомуникационна компания.

Военноморско училище и Университетът в Риека изпълняват общ проект по програма Еразъм+, ключови дейности 2, наречен Avoiding Collisions at Sea plus (ACTs+). Той е продължение на завършилия в началото на 2016 г. проект ACTs, в резултат на което е изградена уебсистема за изучаване на дейностите, свързани с международните правила за предпазване от сблъсък на море.

Морският факултет на Университета в Риека е най-големият и престижен център за Морско образование и подготовка в Република Хърватска, с одобрени бакалавърски, магистърски и докторски програми.

About the Author: