Тържествено честване на годишнина от създаването на катедра „Техническа механика“

Home/2017, Новини, Празници, Събития/Тържествено честване на годишнина от създаването на катедра „Техническа механика“

Тържествено честване на годишнина от създаването на катедра „Техническа механика“

На 27.09.2017 г. в Планетариума на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ тържествено бе отбелязана 60-годишнината от създаването на катедра „Техническа механика“. В 14:00 ч. началникът на Военноморско училище, флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, приветства събралите се в залата. Сред тях бяха: господин Валерии Конев – управител на SKF България, господин Милко Ваклинов – регионален представител на фирма SKF, проф. д-р Румен Кишев – директор на Института по хидро- и аеродинамика, доц. д-р Райна Христова от Института по океанология, офицери от Училището, бивши и настоящи членове на Катедрата, гости.

На тържеството беше изнесена презентация за книгите на господин Михаил Бояджиев, за професор д.т.н. Емил Станчев и капитан първи ранг доц. д-р Цветан Папазов.

Във връзка с юбилея със заповед на Началника на Училището са наградени преподаватели от Катедрата и гости на тържеството – за издигане авторитета на Военноморско училище и за принос в областта на научноизследователската дейност. Кабинет в Катедрата беше именуван Лаборатория за компютърни и експериментални изследвания, за експлоатация и диагностика на лагери за SKF „Капитан първи ранг доцент доктор Цветан Илиев Папазов“.

След края на официалната част бивши и настоящи преподаватели си направиха обща снимка за спомен.

By | 2017-09-30T05:55:12+00:00 септември 27th, 2017|2017, Новини, Празници, Събития|0 Comments

About the Author: