Държавни шампиони по морски многобой

Home/2017, Курсанти, Новини, Спорт, Състезания/Държавни шампиони по морски многобой

Държавни шампиони по морски многобой

В периода 6–8.10.2017 г. се проведе състезание по морски многобой „Предизвикателство: Млади моряци“ – 2017 г. То е последното състезание както от спортния календар за 2017 г., така и от държавното първенство „Ял-6“. Състезанието е съвкупност от няколко дисциплини – гребане, ветроходство, теглене на въже, морски възли и хвърляне на хвъргало в цел. В нея взеха участие отборите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, ВМГ „Св. Николай Чудотворец“, „Поларис-8“ – гр. Силистра, СК „Атом“ – Козлодуй, ВМСК – Варна.

Двата отбора на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, съставени от курсанти, се представиха достойно и се завърнаха със заслужени награди. Мъжкият отбор с шкипер с-на I ст. Димитър Стойков се класира втори на гребане и втори в генералното класиране при мъжете. Женският отбор с шкипер гл. с-на Ралица Пенчева се класира първи на повечето дисциплини и заслужено зае първото място при жените.

Дамите от отбора на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ успяха за втора поредна година да спечелят първото място сред женските отбори и да вдигнат с гордост купата за „Държавни шампиони по морски многобой“.

By | 2017-10-20T08:24:14+00:00 октомври 9th, 2017|2017, Курсанти, Новини, Спорт, Състезания|0 Comments

About the Author: