Делегация на ВВМУ „Н.Й.ВАПЦАРОВ“ на посещение в Гърция

Home/2018, Новини/Делегация на ВВМУ „Н.Й.ВАПЦАРОВ“ на посещение в Гърция

Делегация на ВВМУ „Н.Й.ВАПЦАРОВ“ на посещение в Гърция

 От кратко делово посещение в гръцката столица се завърна делегация на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ водена от началника на училището флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, придружен от неговия заместник по административната част и логистика к-н I ранг Борис Борисов и декана на фаултет „Навигация“ к-н I ранг Николай Великов.

Основните моменти в проведените разговори по време на срещите бяха свързани главно с осигуряването на плавателна практика за повече от 250 студенти от южната ни съседка, които се обучават във военноморското училище, както и задълбочаване на сътрудничеството между флотската Алма матер и корабни компании с широк периметър на опериране.

Особено ползотворна се оказа срещата с ръководството на учебния център на фирмата „Цакос груп“ и мениджърите на екипажи, които набират кадри, завършили образованието си в различни морски академии.

В конструктивен дух протекоха срещите и с управляващите от фирмите „Анангел Меритайм Сервисис“ и „Маран танкерс“ на които бяха обсъдени въпроси от взаимен за двете страни интерес .

Организирания от Морски клуб – Пирея работен обяд бе уважен и от председателите на четири мощни международни асоциации: Панайотис Ласкаридис – президент на ECSA, Анастасиос Папайанопулос – президент на    BIMCO, Йоанис Плацидакис – президент на INTERCARGO и Николаос Цакос – президент на INTERTANKO.

С особено внимание домакини и гости обсъдиха важни въпроси като намаляване на вредните емисии до 2020 година, подготовка на морските лица, състоянието на морския бизнес в световен план, както и отношенията с политическите и държавни институции в Европейския съюз.

By | 2018-04-03T11:04:34+00:00 април 3rd, 2018|2018, Новини|0 Comments

About the Author: