Церемония по зачисляване на офицер в запаса

Home/2018, Новини, Събития/Церемония по зачисляване на офицер в запаса

Церемония по зачисляване на офицер в запаса

На 16.07.2018 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се състоя церемония по зачисляване на офицер в запаса. Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-началникът по административната част и логистиката на Училището – капитан I ранг Борис Борисов, бе освободен от военна служба и зачислен в запаса.

Строят на личния състав на Военноморско училище бе приет от началника на Училището, флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Церемонията започна с издигане на националното знаме под звуците на химна на Република България, в изпълнение на представителния духов оркестър на ВМС. За проявен висок професионализъм, изключителна коректност, високо чувство за отговорност и образцово изпълнение на служебните задължения, к-н I ранг Борисов бе удостоен с награден знак „За доблестна служба“.

В обръщението си към к-н I ранг Борисов флот. адм. Медникаров изказа своята благодарност за безупречната му служба. Той отправи най-искрени пожелания за здраве и семейно щастие.

За времето на офицерската си служба капитан Борисов е награждаван с бинокъл от началника на ГЩ на БА и с награден знак „За вярна служба под знамената – III степен“, от министъра на отбраната, както и с награден знак „За вярна служба под знамената – I степен“, от министъра на отбраната.

By | 2018-07-16T15:14:50+00:00 юли 16th, 2018|2018, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: