Завърши курсът „Начална военна подготовка“

Home/2018, Начална военна подготовка, Новини/Завърши курсът „Начална военна подготовка“

Завърши курсът „Начална военна подготовка“

В продължение на 4 седмици 33-ма младежи от различни краища на страната по собствено желание взеха участие в курс „Начална военна подготовка“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. По време на курса те изучаваха военния устав, опазване на хората и околната среда в условията на ядрена химична и биологична защита, евакуационни дейности. Курсистите взеха участие в часове по стрелба и тактическа подготовка, действия при тероризъм и инженерна подготовка за осигуряване на различни видове машини.

Участниците в обучението бяха изключително различни като възраст, образование и темперамент. Най-младият участник бе на 18 години, а най-възрастният – на 52. Имаше представители на различни професии – домакини, учители, спортисти, работещи във фармацевтичната промишленост, прависти, та дори и служители на Министерството на отбраната. Въпреки разнородността си, участниците в курса се сработиха бързо и показаха високи резултати по време на подготовката.

Краят на курса бе отбелязан на 17.08.2018 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ с най-старата и свята воинска традиция, символизираща преданост, дълг и чест – полагането на военна клетва. Гости на тържеството бяха полковник Георги Петков, началник на Централното военно окръжие, подполковник Людмил Маринов, заместник-началник на Военно окръжие – Варна, подполковник Михаил Неделев, командир на специализиран ученически батальон „В. Левски“ – град Стрелча, офицери, старшини, курсанти от Военноморско училище, много родители и приятели на курсистите.

ГАЛЕРИЯ 

About the Author: