Възстановяват статута на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия

Home/2019, Новини/Възстановяват статута на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия

Възстановяват статута на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия

„До 6 май Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия може да бъде възстановено“, каза премиерът г-н Бойко Борисов, който бе на посещение в авиационната база на 2.04.2019 г.

Сега бъдещите пилоти и специалисти за наземните служби по летищата за нуждите на армията се подготвят в Авиационния факултет на Националния военен университет във Велико Търново.

Г-н Бойко Борисов и г-н Красимир Каракачанов обсъдиха с ръководството на Факултет „Авиационен“ статута и възможностите за развитието му във Висше военновъздушно училище. По думите на премиера е напълно реално за Деня на храбростта и Българската армия – 6 май, то да бъде възстановено.

За възстановяването на училището се заговори още през 2016 г. Миналата година се разбра, че за поддържането му са нужни малко повече от 5 млн. лв. на година.

Като пример за добра организация и управление министър-председателят на България посочи ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „То има един прекрасен статут – страхотни хора, преподаватели, курсанти, иновации, технологии, зали, тренажори“. Господин Бойко Борисов не скри и възхищението си от факта, че благодарение на чуждестранните обучаеми, Училището генерира значителни приходи, посредством които продължава да се развива.

 

Още по темата в материал на БНТ

 

By | 2019-04-04T08:41:00+00:00 април 2nd, 2019|2019, Новини|0 Comments

About the Author: