ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ взе участие в международно състезание

Home/2019, Новини, Посещения, Спорт, Състезания/ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ взе участие в международно състезание

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ взе участие в международно състезание

По покана на ректора на Морския университет в гр. Констанца, Румъния, професор Корнел Панайт, курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ взеха участие в 14-ото издание на регатата на Университета в Констанца, която се проведе от 29 юни до 1 юли 2019 г.

На международното състезание по морски многобой представителите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, с водач на отбора – курсант мичман Илиян Стоянов, се изявиха достойно, като във ветроходната регата завоюваха почетното второ място. В състезанието по гребане отборът се класира на трето място. Участниците от Морско училище бяха наградени с купи, грамоти и гребло от ректора на Морския университет в гр. Констанца.

Целта на проявата е да се усъвършенстват практико-приложните умения на състезателите по гребане, ветроходство, морски възли, хвърляне на хвъргало и теглене на въже. Възпитанието на толерантно поведение, способност за работа в екип, подобряване на работоспособността и създаването на приятелски взаимоотношения между екипите също са от съществено значение.

About the Author: