Стартира курс „Начална военна подготовка“

Home/2019, Начална военна подготовка, Новини, Събития/Стартира курс „Начална военна подготовка“

Стартира курс „Начална военна подготовка“

В продължение на четири седмици 27 души (12 дами и 15 господа) от различни краища на страната по собствено желание ще вземат участие в курс „Начална военна подготовка“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, който стартира на 15 юли 2019 г. По време на курса те ще изучават военния устав, опазване на хората и околната среда в условията на ядрена химична и биологична защита, евакуационни дейности. Курсистите ще имат часове по стрелба и тактическа подготовка, действия при тероризъм и инженерна подготовка за осигуряване на различни видове машини.

Участниците в обучението са изключително различни като възраст, образование и темперамент. Има представители на домакини, учители, студенти, спортисти и др. Очаква се въпреки разнородността си участниците в курса да се сработят бързо и да покажат високи резултати по време на подготовката.

Краят на курса ще бъде отбелязан на 9.08.2019 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ с най-старата и свята воинска традиция, символизираща преданост, дълг и чест – полагането на военна клетва.

About the Author: