Морско училище започна приема на курсанти

Home/2020, Новини, Прием, Събития/Морско училище започна приема на курсанти

Морско училище започна приема на курсанти

В първите дни на февруари започва приемът на курсанти във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Приемната кампания протича при голям интерес от страна на бъдещите кандидат-курсанти. Има много подадени документи от младежи  от цялата страна, които желаят да продължат образованието си във Висшето военноморско училище.

Специализациите, в които се осъществява прием през тази година, са: „Корабоводене“, „Корабни машини и механизми“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“, „Кибероперации“, „Мехатроника“, „Военноморска логистика“ и „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“.

Кандидатите за тези специалности ще трябва да положат изпит за физическа годност, писмен тест по английски език, общообразователен тест, проверка на психофизиологичните качества и медицински прегледи. Изпитите ще се провеждат от 1 до 5 февруари, по график.

Ден преди началото на приемните изпити (на 31 януари 2020 г.) във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе инструктаж на председателите на изпитни комисии. Комисиите се сформират във връзка с провеждането на общообразователния тест, изпита по английски език, изпита по физическа подготовка, както и за проверка и оценяване на психическата пригодност. Инструктаж беше проведен и на кандидат-курсантите, които се запознаха в детайли как ще протекат предстоящите изпити и тестове.

By | 2020-02-03T08:27:04+00:00 февруари 1st, 2020|2020, Новини, Прием, Събития|0 Comments

About the Author: