Председателят на Комисията по отбрана – генерал Константин Попов, се срещна с курсанти от Морско училище

Home/2020, Новини, Посещения/Председателят на Комисията по отбрана – генерал Константин Попов, се срещна с курсанти от Морско училище

Председателят на Комисията по отбрана – генерал Константин Попов, се срещна с курсанти от Морско училище

Председателят на Комисията по отбрана и народен представител в 44-то народно събрание – генерал Константин Попов, посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. По време на визитата, състояла се на 11 юни 2020 г., той се запозна с новостите в Морско училище, които бяха презентирани от зам.-началника по учебната и научната част – капитан I ранг проф. д-р Калин Калинов.

Бяха обсъдени възможности ВВМУ да предоставя кадри от военната специализация „Кибероперации“ и гражданския ѝ аналог – специалността „Киберсигурност“, на държавни институции и ведомства, които, по думите на ген. Попов, имат голяма нужда от такива специалисти.

Веднага след това председателят на Комисията по отбрана се срещна с курсантите, обучаващи се във ВВМУ. В препълнената с възпитаници на Морско училище зала генералът разказа за своята военна кариера и опита си като началник на щаба на Центъра на НАТО за съвместна подготовка на силите към Съюзното командване по трансформацията, като командир на Военновъздушните сили и началник на отбраната.

Курсантите имаха възможност да задават и свои въпроси, свързани със сигурността и отбраната. В края на срещата те бяха поздравени от генерала за избора си да станат част от редиците на Българската армия.

By | 2020-06-11T16:29:21+00:00 юни 11th, 2020|2020, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: