Сбор на Началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2022, Новини, Събития/Сбор на Началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Сбор на Началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Годишен оперативен сбор на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, се проведе на 22 и 23 февруари 2022 г. Основна тема на сбора бе „Развитие на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в контекста на предизвикателствата на съвременната среда на сигурност. Подготовка на НИК-421 „Св. св. Кирил и Методий“ за първа експедиция до Антарктида“.

На сбора присъстваха: проф. Христо Пимпирев – директор на БАИ, проф. Елена Христова – от Института по океанология към БАН, проф. Драгомир Матеев – представител на Националния център по полярни изследвания в СУ „Св. Климент Охридски“, полк. Милен Илиев – началник на отдел „Образование и квалификация“ в Дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната“, капитан I ранг Камен Кукуров – началник на Щаба на ВМС, както и офицери, декани и заместник-декани на факултети, директорът на ДСДК, началници на катедри, директорът на ПСК.

По време на представянето на докладите бяха очертани насоки за дългосрочния план за развитие на Училището. Представителите на Щаба на Военноморските сили изнесоха информация относно перспективите за развитие на ВМС и направиха оценка на средата за сигурност в Черноморския регион.

By | 2022-02-23T14:48:51+00:00 февруари 23rd, 2022|2022, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: