Четирима наградени от ВВМУ в конкурса „Студент на годината“

Home/2022, Новини/Четирима наградени от ВВМУ в конкурса „Студент на годината“

Четирима наградени от ВВМУ в конкурса „Студент на годината“

Награждаване на победителите в националния приз „Студент на годината“ се проведе на 8 април 2022 г. Конкурсът е организиран от Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Приз в категорията „Сигурност и отбрана“ получи курсант старшина първа степен Димо Савов от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Той стана първи подгласник на победителя в направлението – курсант старшина Мадлен Пенева от Националния военен университет „Васил Левски“.

Курсанти от Морско училище бяха отличени и в категорията „Спорт“. „Златното момиче“ на флотската Алма матер – курсант старшина първа степен Филотея Димитрова, и курсант старшина първа степен Рафаел Кънев спечелиха второ и трето място.

Студент от Морско училище също е призьор в конкурса. Това е Димитър Димитров, който получи награда в категорията „Природни науки, математика и информатика“. Наградите на номинираните бяха връчени от заместник-министъра на отбраната – Йордан Божилов.

Целта на конкурса е всяка година да бъдат отличавани студенти от различни области на висшето образование в България, за постигнати от тях значими резултати в науката, културата, спорта и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

By | 2022-04-11T13:22:13+00:00 април 8th, 2022|2022, Новини|0 Comments

About the Author: