Международно учение по тактическо маневриране

Home/2018, Курсанти, международни проекти, Новини, Посещения/Международно учение по тактическо маневриране

Международно учение по тактическо маневриране

От Констанца, Румъния се завърнаха курсантите, които взеха участие в учението по тактическо маневриране и използване на оръжието във Военноморската академия “Мирча чел Батран”.

Благодарение на установените дългогодишни международни контакти и подписаното споразумение за сътрудничество в областта на образованието и научно-изследователската дейност между двете висши военни учебни заведения, от 16 до 21 април премина първият етап от учението  на военноморския тактически симулатор в Констанца.

В компанията на колеги от Полша, Гърция и Румъния третокурсниците от ВВМУ успяха да проверят и усъвършенстват своите знания и умения за работа в многонационална среда.

Извън задължителните елементи от програмата в двата дни на учението, на курсантите бе предоставена възможност да се запознаят с материалната база на  Военноморска академия на Румъния, а така също и да участват в учебно плаване с ветроходни лодки.

Втория етап на учението предстои да стартира тази седмица от вторник до четвъртък на  военноморския тактически симулатор във ВВМУ, при участие на курсанти и от военноморските академии в Полша, Румъния и Украйна.

Изготвил материала Матей Тодоров

 

About the Author: