Експонати на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ отпътуваха за участие в международното изложение TRANS TREND

Home/2018, Новини, Посещения, Събития/Експонати на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ отпътуваха за участие в международното изложение TRANS TREND

Експонати на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ отпътуваха за участие в международното изложение TRANS TREND

Днес за столицата отпътува научният екип на ВВМУ, който ще представи варненското участие във второто изложение „Иновации, бизнес и образование в транспорта – 2018“ .

Домакин и организатор на международния форум е Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. Очаква се в него да вземат участие фирми и институции от около 10 страни.

Експозицията на ВВМУ – Център за трансфер на морски технологии, ще бъде разположена на централно място – във фоайето пред заседателната зала на изложението, и ще представя информация за „Интегрирана схема за мониторинг и наблюдение на морската среда“.

В процеса на подготовката и организирането на тазгодишното участие на ВВМУ в изложението Trans Trend – 2018, научният екип с ръководител доцент доктор Пейчо Калоянчев извърши мащабна дейност по изготвянето на нови експонати, осъвременяване и модернизиране на разработваните изделия и системи в натурен и геометрично подобен мащаб, които да илюстрират по категоричен начин представяната конструктивна концепция на перспективен комплекс на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Официалното откриване на изложението ще бъде в сряда, 25 април, и на него ще присъства началникът на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

By | 2018-05-16T08:27:08+00:00 април 23rd, 2018|2018, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: