Курсант се завърна от Европейско младежко събитие – 2018

Home/2018, Курсанти, Новини, Посещения, Събития/Курсант се завърна от Европейско младежко събитие – 2018

Курсант се завърна от Европейско младежко събитие – 2018

В периода от 30.05. до 4.06.2018 г. курсантът гл. старшина Илиян Стоянов от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ посети Европейско младежко събитие (EYE) – 2018, в град Страсбург, Франция. Традиционно то се провежда през 2 години в сградата на Европарламента. През тази година са присъствали 8000 студенти от цяла Европа. Главен старшина Стоянов бе част от група, състояща се от 10 души, представители на варненски висши учебни заведения и на Община Варна. Посещението бе изцяло финансирано от бюджета на Община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности“.

По време на събитието гл. старшина Илиян Стоянов е участвал в среща с представители на Европейския парламент на тема „Сигурност и безопасност на морските граници на Европейския съюз“. На срещата са били обсъдени теми, свързани с миграционния натиск и трафика на хора в Средиземно море, заплахите от тероризъм, контрола на контрабандата и трафика на оръжия в близост до морските граници на Евросъюза и заплахите, които пораждат те.

Бъдещият офицер бе отличен със значка за активно участие в дебата, с което е затвърдил водещата роля на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в сектора на образованието на военноморски кадри на регионално ниво.

About the Author: