Среща на началниците на военноморски академии

Home/2018, Новини, Посещения/Среща на началниците на военноморски академии

Среща на началниците на военноморски академии

От 29. до 31.05.2018 г. във Военноморската академия „Мирча чел Батран“ на Република Румъния се проведе 21-та конференция на началниците на военноморските академии от Европа и САЩ. Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ бе представено от началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Конференции от този формат се провеждат веднъж на две години, като в годината, която предхожда конференцията, се провежда подготвителна среща на заместник-началниците.

На конференцията в Констанца присъстваха началници на 20 военноморски академии. В рамките на 5 кръгли маси, в продължение на 3 сесии те обсъждаха проблемите на академичното развитие, лидерската подготовка и професионалните предизвикателства на учебните заведения.

На срещата бе взето решение домакин на следващата конференция през 2020 г. да бъде Кралският военноморски колеж на Великобритания в гр. Дартмут, а домакин на подготвителната среща ще бъде Военноморското училище във Варна.

По време на конференцията началниците бяха запознати с учебно-материалната база на Военноморската академия в Румъния и плаваха на учебния ветроходен кораб „Мирча“.

By | 2018-06-03T18:37:57+00:00 юни 3rd, 2018|2018, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: