Курсанти участваха в опознавателен преход

Home/2018, Курсанти, Новини, Посещения/Курсанти участваха в опознавателен преход

Курсанти участваха в опознавателен преход

С цел повишаване на патриотичния дух от 30.05. до 1.06.2018 г. се проведе ежегодният преход във военни формирования от състава на Българската армия и културно-исторически обекти в страната. В него взеха участие курсантите от втори и четвърти курс на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Целта на прехода е обучаемите от Батальона за подготовка на курсанти да се запознаят с военните формирования от състава на Българската армия, както и с въоръжението и техниката на Военновъздушните сили и Сухопътните войски.

Първото посещение на бъдещите офицери беше връх Шипка. Там те се запознаха с историята на паметника и битките, водени за свобода. След това групата посети град Казанлък, където им бе представена 61-ва Стрямска механизирана бригада. С изнасянето на кратка презентация те са били запознати с предназначението на бригадата. Последвала е демонстрация на ползваните от военнослужещите машини, оръжия и екипировка. В късния следобед курсантите са посетили град Пловдив и по-специално 68-а бригада „Специални сили“.

През втория ден от обиколката те са се запознали с ХІІІ международна изложба за отбранителна техника „Хемус“. Запознали са се с новостите в областта на отбраната, антитероризма и сигурността. Контактували са с водещи производители и търговци, които са им предоставили информация за глобалните тенденции в сферата на сигурността.

Последната спирка е била Трета авиобаза в Граф Игнатиево, където са се запознали с различни видове самолети, МиГ-29 и F-15, както и с техните технически параметри.

About the Author: