Конференция на младежките съвети във Валенсия

Home/2018, Курсанти, Новини, Посещения, Събития/Конференция на младежките съвети във Валенсия

Конференция на младежките съвети във Валенсия

В периода от 3.07. до 7.07.2018 г. курсант гл. старшина Илиян Стоянов от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ взе участие в конференция, която се проведе в гр. Валенсия, Испания. Тя бе свързана с партньорски проект със Сдружение „Варна – европейска младежка столица“, финансиран по програма Еразъм+. В конференцията участваха по 12 младежи от България, Италия, Португалия и Испания. Целта на посещението бе да се обсъдят и дискутират различни направления, по които може да се ангажира свободното време на младото поколение. Курсант Илия Стоянов изнесе презентация, в която представи морски спортове, като ветроходство, морски многобой, регати, гребане, плуване, които биха били интересни за младежите.

Идеята на този тип конференции е да се направи обобщение на база проведените събеседвания, да се систематизира информацията в препоръчителни насоки, които да се включат в предложение, което да бъде отправено към Европейския парламент.

През последната година в гр. Варна, благодарение на Сдружение „Варна – европейска младежка столица“, бяха открити нови младежки зони и пространства, стимулиращи активността на младежта.

About the Author: