Завърши модул от курса „Новоназначени офицери – медицински специалисти“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2019, Новини, Събития/Завърши модул от курса „Новоназначени офицери – медицински специалисти“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Завърши модул от курса „Новоназначени офицери – медицински специалисти“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 9 август 2019 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе церемония за връчване на удостоверения за завършен модул от курса „Новоназначени офицери – медицински специалисти“. В продължение на 4 седмици офицери медици завършиха курс „Начална военна подготовка“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. По време на курса те изучаваха военния устав, опазване на хората и околната среда в условията на ядрена химична и биологична защита, евакуационни дейности. Офицерите имаха часове по стрелба и тактическа подготовка, действия при тероризъм и инженерна подготовка за осигуряване на различни видове машини.

Церемонията бе открита със слово на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров; удостоверенията бяха връчени от началника на отбраната – генерал Андрей Боцев. В обръщението си към тях той обърна внимание на това, че професията „Военен лекар“ изисква комплексни знания и умения и непрекъснато усъвършенстване.

Първенец на курса бе капитан Станимира Цурова, която заяви, че чрез базовата военна подготовка, която е получила в Морско училище, е поставила ново начало за преоткриване на военната професия – като офицер и лекар от Въоръжените сили на Република България.

След церемонията началникът на отбраната – генерал Андрей Боцев, заедно с командира на Военноморските сили – контраадмирал Кирил Михайлов, и началника на ВВМУ откриха Лаборатория за дистанционно управляеми апарати. Тя е оборудвана с два полетни симулатора за управление на дронове. Те предоставят възможност за всякакъв вид операции, като излитане от плаваща платформа, разузнаване в периметър, полет във формация. В бъдеще всички курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ ще повишат своята компетентност в тази лаборатория.

By | 2019-08-09T17:06:56+00:00 август 9th, 2019|2019, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: