Посещение на министъра на околната среда и водите

Home/2019, Делегация, Новини, Посещения, Събития/Посещение на министъра на околната среда и водите

Посещение на министъра на околната среда и водите

На 9 август 2019 г. министърът на околната среда и водите на Република България – господин Нено Димов, беше на посещение във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Той бе посрещнат от флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, който направи обширна презентация на Училището, като представи историята, мисия, задачи и перспективи за развитие. По време на срещата бяха дискутирани множество теми. Особено внимание беше отделено на екологичните правила и норми, необходими за пълноценното опазване на околната среда. Бяха обсъдени и въпроси, свързани с бъдещи проекти в областта на научноизследователската инфраструктура.

Високопоставеният гост разгледа тренажорната база на факултетите „Навигационен“ и „Инженерен“ и присъства на демонстрация в новооткритата Лаборатория за дистанционно управляеми апарати.

По време на визитата си министърът на околната среда и водите не скри своето задоволство от работата, която Училището извършва за постигане на резултати в интерес на опазването на природната среда в България.

На министъра бе връчен институционален плакет.

About the Author: