Бал сложи край на Деня на курсантското управление

Home/2021, Курсанти, Новини/Бал сложи край на Деня на курсантското управление

Бал сложи край на Деня на курсантското управление

Денят на курсантското управление във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, който се проведе на 28 май 2021 г., завърши с курсантски бал. Той бе заключителната част от мероприятията, съпътстващи деня, в който випускниците заеха дубльорски позиции на ръководните длъжности във флотската Алма матер.
През целия ден петокурсниците бяха легитимни началници на отделите и службите във флотската Алма матер. Дубльорите участваха и в Ректорски съвет, на който бяха разисквани въпроси, касаещи курсантския живот.
В края на Деня на курсантското управление започна курсантски бал, който бе домакинстван от курсант мичман Полина Серафимова – дубльор на началника на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.
В присъствието на официалните гости, тя върна сабята – символ на властта на Началника. На тържеството флотилен адмирал Медникаров връчи Купата на екипажа победител в Годишните междуекипажни състезания. Наградените курсанти от Втори екипаж получиха и предметни награди от началника на Морско училище.
По време на бала бе предадена и курсантската курсовка. Тя е изработена от курсанти от ВВМУ и традиционно се предава от V на IV курс. Випускниците предадоха и екипажните емблеми на своите по-млади колеги.

By | 2021-05-28T17:41:52+00:00 май 28th, 2021|2021, Курсанти, Новини|0 Comments

About the Author: