Морско училище и АЕЦ „Козлодуй“ с общи планове за подбор на кадри

Home/2021, Новини, Посещения/Морско училище и АЕЦ „Козлодуй“ с общи планове за подбор на кадри

Морско училище и АЕЦ „Козлодуй“ с общи планове за подбор на кадри

Работна група от отдел „Планиране и подбор на персонала“ на АЕЦ „Козлодуй“ посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Делегацията бе посрещната от зам.-началника по чуждоезиково обучение – капитан I ранг доц. д-р Николай Великов.

Целта на визитата бе обмяна на опит с представители на Центъра за оценяване в Морско училище, създаден съвместно с „Прометрикс“ ООД, по процедури за оценка на кандидати за работа и за обучение, както и да се направи демонстрация на възможностите на новия Център в Училището.

Центърът за оценка е наследник на Научноизследователската психофизиологична лаборатория на Училището, натрупала богат опит в подбора на кандидати за обучение и за оценка на психофизиологична годност на служители, упражняващи операторски тип дейности. Той разполага с модерни инструменти за психологическа оценка на служители и обучаеми. Сред тях е Vienna Test System, към момента най-модерната система в Европа за оценка на психомоторни качества, интелектуални способности, качества на вниманието и личността. Възможностите на системата бяха демонстрирани от двамата съпредседатели на Центъра за оценка – проф. д.н. Валери Стоянов от ВВМУ и д-р Светослав Занев от „Прометрикс“ ООД.

На срещата бяха анализирани специфични проблеми, свързани с процедурите по психологическа оценка на годността на кандидати за упражняване на операторски тип дейности, както и с използваните методи и конкретни инструменти за психологично измерване.

Очертани бяха възможности за сътрудничество и общи инициативи, свързани с дейността на отдел „Планиране и подбор на персонала“ на АЕЦ „Козлодуй“ и Центъра за оценка към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

 

By | 2021-06-16T17:29:15+00:00 юни 16th, 2021|2021, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: