DXC Technology обучава студенти в Морско училище

Home/2022, Новини, Студенти/DXC Technology обучава студенти в Морско училище

DXC Technology обучава студенти в Морско училище

Американската IT корпорация DXC Technology започна обучение на студенти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Насочено е към студенти от III и IV курс. В него се включиха обучаеми от специалностите ИКТ и „Киберсигурност“. Специализираните практически обучения се водят от лекторите Момчил Божинов, Христо Стефанов, Михаил Съйков, Иво Антонов и Калоян Сирийски – експерти в DXC Technology, България.

Курсът се провежда в два модула, като първият е от 20 до 29 юни 2022 г. в Учебния център по кибероперации на Морско училище. Вторият ще стартира на 4 юли. По време на обучението за качественото усвояване на поднесения материал и технологиите студентите изпълняват практически задачи.

DXC Technology е американска корпорация, предлагаща цялостни ИТ решения. Компанията обслужва над 6000 клиенти в повече от 70 страни и покрива широк спектър от индустрии. Тя помага на своите клиенти в пътя им към ИТ иновациите и да съпътства тяхната дигитална трансформация.

В България DXC Technology е представена с двете си подразделения – Ди Екс Си, България (софтуерното звено на DXC), и Ентърпрайз Сървисис, България. Под логото на DXC в страната работят близо 4000 служители, разпределени в два офиса – един в София и един във Варна.

By | 2022-06-23T08:45:22+00:00 юни 23rd, 2022|2022, Новини, Студенти|0 Comments

About the Author: