Проект предвижда разширяване на Центъра за кибероперации

Home/2022, Новини, Посещения/Проект предвижда разширяване на Центъра за кибероперации

Проект предвижда разширяване на Центъра за кибероперации

Киберспециалисти от Офиса за отбранително сътрудничество към Посолството на САЩ в България посетиха ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. В дните между 11 и 13 юли 2022 г. те се запознаха с учебно-материалната база на катедра „Информационни технологии“ и разгледаха Центъра по кибероперации, където им бяха демонстрирани реални кибератаки и начини за противодействие. Гостите изразиха задоволство от високотехнологичната база и нивото на обучаемите и преподавателите, участващи в демонстрацията.

По време на посещението на американските специалисти бяха дискутирани въпроси относно предстоящо разширяване на Учебния център по кибероперации, както и финансиране на проект от американска страна за повишаване на капацитета му и подобряване на обучението в областта на киберсигурността.

В проекта се предвижда разширението на Киберцентъра до 160 места, осигуряващи работата на обучаемите във виртуална среда, в която да се симулират различни реални кибератаки.

И двете страни изразиха мнение, че Учебният център по кибероперации ще спомогне за придобиване на практически умения за противодействие на кибератаки и опити за нарушаване на нормалната работа на различни информационни и комуникационни системи.

By | 2022-07-15T07:19:54+00:00 юли 15th, 2022|2022, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: