Морско училище и полицейски и военни академии от Румъния и Чехия разработват платформа за лицево разпознаване

Home/2022, Еразъм, Новини, проекти/Морско училище и полицейски и военни академии от Румъния и Чехия разработват платформа за лицево разпознаване

Морско училище и полицейски и военни академии от Румъния и Чехия разработват платформа за лицево разпознаване

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ участва в проект за разработване на платформа за лицево разпознаване и идентификация. Проектът „Иновативни средства за оценяване в образователния процес за нуждите на отбраната и обществената сигурност – иновативни, цифрови онлайн методи и технологии“ – FAST, е по програма „Еразъм+“. Той е съвместен между Полицейската академия в Клуж-Напока (Румъния), Полицейския колеж в Холишов (Чехия), румънската Военноморска академия „Мирча чел Батран“ – Констанца, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и IT компанията Holisun.

Морско училище бе домакин на среща на партньорите по FAST, която се проведе на 4 август 2022 г. Участниците бяха посрещнати от началника на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и заместника му по чуждоезиковото обучение – капитан I ранг Николай Великов, който е ръководител на проекта от българска страна. На форума присъстваха началниците на румънската Полицейска академия, на чешкия Полицейски колеж и експерти от останалите партньори по проекта.

Платформата за лицево разпознаване ще се ползва, когато се реализира прием в полицейските и военните академии. Кадети, студенти и курсанти, които кандидатстват в училища, свързани с отбраната и обществената сигурност, ще могат да бъдат интервюирани дистанционно. Платформата ще може да се надгражда и в бъдеще да се ползва и за провеждането на онлайн изпити. След изработването и внедряването на програмата, ще бъдат информирани и други обучаващи полицейски и военни институции у нас, които биха могли да я ползват.

 

By | 2022-08-04T14:09:48+00:00 август 4th, 2022|2022, Еразъм, Новини, проекти|0 Comments

About the Author: