ВВМУ гостува на 150-годишния юбилей на румънската Военноморска академия „Мирча чел Батран“

Home/2022, Новини, Посещения, Събития/ВВМУ гостува на 150-годишния юбилей на румънската Военноморска академия „Мирча чел Батран“

ВВМУ гостува на 150-годишния юбилей на румънската Военноморска академия „Мирча чел Батран“

Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ гостува на честванията по случай 150-годишния юбилей от създаването на румънската Военноморска академия „Мирча чел Батран“ в Констанца. Официалната церемония започна с посрещане на флага на училището и приемане на строя от началника на Генералния щаб на Румънските въоръжени сили – генерал Даниел Петреску.

След словото на началника на „Мирча чел Батран“ – капитан I ранг Алеку Тома, бяха наградени изявени военнослужещи, цивилни служители и курсанти в различни направления, свързани с издигането на престижа и името на румънската Академия. Церемонията продължи с ритуал по поставяне на почетен знак на флага на Академията, изпълнено от началника на Генералния щаб на Румънските въоръжени сили.

Тържествен марш сложи край на церемонията. След нея всички присъстващи разгледаха учебно-матералната база на Академията. По късно бе проведено тържествено събрание, на което гостите поднесоха своите подаръци и поздравителни адреси. По случай юбилея бяха открити и редица нови лаборатории и симулатори във Военноморската академия на Румъния.

By | 2022-11-17T13:44:14+00:00 ноември 17th, 2022|2022, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: