Морско училище – домакин на студентски „Дигитални иновации“

Home/2022, Курсанти, Новини, Студенти, Събития/Морско училище – домакин на студентски „Дигитални иновации“

Морско училище – домакин на студентски „Дигитални иновации“

Научна сесия за курсанти и студенти „Дигитални иновации – перспективи за развитието на висшето образование в Република България“ се проведе във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Конференцията „Дигитални иновации“ е проект между Студентския съвет на  ВВМУ и Община Варна. По него работят млади хора с критично мислене, креативност и упоритост в реализирането на идеите си.

Темата на конференцията бе „Иновации във висшето образование“. Специален гост на събитието бе кметът на Варна – Иван Портних. Във форума се включиха курсанти и студенти от Морско училище, Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, и НВУ „Васил Левски“. Участниците представиха доклади в няколко секции:

– Технически науки и военно дело;

– Природни науки, математика и информатика;

– Медицина;

– Педагогически науки;

– Социални, стопански и правни науки.

Организаторите на форума се стремят да го превърнат в ежегодно събитие, на което студенти и курсанти от различните университети да изградят по-добра комуникация помежду си и да представят своите знания и умения пред учени и научни комисии. Конференцията „Дигитални иновации“ предлага на своите участници възможност за нови контакти, не само с преподаватели, но и със свои връстници с различни идеи.

„Всеки студент понякога се сблъсква с трудности, когато трябва да говори без притеснение пред по-голяма аудитория, да завързва контакти със своите колеги и да работи в екип от хора с различни черти в характера и виждания за дадения проблем. В организацията е заложен този панел, с цел изграждане на по-добра комуникация между студентите, тяхното емоционално израстване и по-лесно адаптиране към заобикалящата ги среда“, обясни председателят на Студентския съвет на Морско училище – курсант мичман Георги Лолов. Той допълни, че работата на организаторите ще бъде насочена към изграждане на работещи екипи и зараждане на приятелства  между хора, обединяващи се около общи цели.

By | 2022-11-21T08:31:26+00:00 ноември 17th, 2022|2022, Курсанти, Новини, Студенти, Събития|0 Comments

About the Author: