Дама стана първенец на курсантите от Випуск 2023 на Морско училище

Home/2023, Курсанти, Новини, Празници/Дама стана първенец на курсантите от Випуск 2023 на Морско училище

Дама стана първенец на курсантите от Випуск 2023 на Морско училище

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ произведе 20 нови лейтенанти за Военноморските сили на България. На Морска гара – Варна, в присъствието на министъра на отбраната – г-н Тодор Тагарев, началника на отбраната – адмирал Емил Ефтимов, командира на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов, кмета на Варна – г-н Иван Портних, областния управител – доц. Андрияна Андреева, Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, генерали, адмирали, офицери и граждани и гости на Варна, курсантите от Випуск 2023 на Морско училище получиха своите пагони.

Първенец на випуска стана Лилия Костадинова от специализация „Корабоводене“, с общ успех „Отличен“ – 5,80. Тя получи своите офицерски пагони от министъра на отбраната. Подгласникът на Випуск 2023 също е дама и е от същата специализация – това е Алиса Янева, която получи дипломата и пагоните си от началника на отбраната.

Шестима курсанти от специализация „Корабоводене за ВМС“, шестима от специализация „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ и осем от специализация „Корабни машини и механизми за ВМС“ завършиха през тази година, като шестима от тях са с отличен успех.

След края на церемонията по производството на курсантите, министърът на отбраната – г-н Тодор Тагарев, посети Морско училище. Началникът на флотската Алма матер – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, го запозна с дейностите на ВВМУ и представи част от учебно-материалната база.

Министърът присъства и на лейтенантския коктейл след производството във ВВМУ, по време на който разговаря с всеки един от младите офицери.

By | 2023-08-13T12:43:51+00:00 август 13th, 2023|2023, Курсанти, Новини, Празници|0 Comments

About the Author: