ВВМУ участва в Ден на сините кариери

Home/2023, Морско образование, Новини, Събития/ВВМУ участва в Ден на сините кариери

ВВМУ участва в Ден на сините кариери

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ заедно с Морски клъстър – България, Технически университет – Варна и Колеж по туризъм – Варна, представиха възможностите за кариерно развитие пред младите хора в Ден на сините кариери. Форумът, който се проведе на 26 октомври 2023 г. в Юнашкия салон, се организира за поредна година.

Целта на инициативата е да запознае младите хора с богатата гама от професии и възможности за професионална реализация в морската индустрия и наука. Доказали се професионалисти от водещи български компании и организации ще представят пред аудиторията:
•Морски транспорт – корабоплаване, пристанища, логистика, aгентиране и други пристанищни услуги, корабостроене и кораборемонт;
•Крайбрежен и морски туризъм;
•Науки за живи морски ресурси и аквакултури, опазване на морето;
•Възобновяеми морски енергийни източници и океанско инженерство.

Устойчивото развитие на синята икономика, предотвратяването и справянето с климатичните изменения са сред приоритетите на Европейския съюз. Денят на сините кариери помага на младежите да научат повече за океана от възможности за професионално развитие в секторите от синята икономика в България. Събитието е включено в инициативата на ЕК „Европейски морски ден в моята страна – 2023“.

About the Author: