Курсанти от Морско училище се включиха в почистването след ураганното бедствие

Home/2023, Архив, Новини/Курсанти от Морско училище се включиха в почистването след ураганното бедствие

Курсанти от Морско училище се включиха в почистването след ураганното бедствие

Часове преди очакваното ново влошаване на метеорологичните условия, на 24 ноември курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ обединиха усилия за отстраняване на материалните щети, причинени вследствие на ураганния вятър през изминалата седмица.
На 19 ноември 2023 г. във връзка с извънредно силните пориви на вятъра, достигащи на места до 30 – 35 м/сек, на територията на Община Варна беше обявено бедствено положение.
Силният ураганен вятър нанесе различни по вид и степен материални и нематериални щети. Паднали клони и дървета блокираха ключови пътни артерии и затрудниха движението в града. Бедствието нанесе щети и в един от символите на Варна – Морската градина.
Въпреки че Община Варна осигури допълнителни екипи и техника за възстановяване на нормалния ритъм в града, курсантите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ поеха самоинициатива и се включиха в почистването на любимия за варненци Приморски парк.
Поради метеорологичната прогноза за очаквани дъждове, приоритет за възпитаниците на морската Алма матер беше разчистването на листната маса и отстраняването на падналите дървета. Разчистени бяха няколко алеи от натрупалите се листа и клони, както и от битови, биоразградими и опасни отпадъци, които бяха сепарирани според указанията на експерти от Община Варна.
Целта на самоинициативата, поета от курсантите, е Морската градина отново да бъде превърната в привлекателно и чисто място за отдих и спорт на варненци и гостите на града.

By | 2023-11-24T16:41:27+00:00 ноември 24th, 2023|2023, Архив, Новини|0 Comments

About the Author: