Морско училище проведе Кръгла маса за развитие на жените в морската индустрия

Home/2023, научни проекти, Новини, Посещения/Морско училище проведе Кръгла маса за развитие на жените в морската индустрия

Морско училище проведе Кръгла маса за развитие на жените в морската индустрия

В Морско училище се проведе Кръгла маса по европейския проект „She4Sea“, в която се разгледаха проблемите и възможностите за професионално развитие на жените в морския сектор.

На Кръглата маса присъстваха представители на морски организации и асоциации, пристанищни операции и услуги, морско образование, държавни и регулаторни органи,  агенции за набиране и обучение на екипаж.

По време на срещата се дефинираха конкретни потребности на морския бизнес в Република България, на базата на които се обособиха и съответни насоки за развитие и обучение на кадрите.

Изведоха се някои специфични необходими умения, които следва да кореспондират най-ефективно с динамичната трансформация в морския домейн, като необходимо условие за качествена професионална реализация на жените в сектора.

Обособиха се няколко подхода за по-задълбочено обвързване между бизнеса и образователните институции, както и конкретни акценти в подготовката на обучаемите от гледна точка развитието на личностни умения за формирането на един добре обучен, компетентен и силен човешки капитал.

By | 2024-01-30T08:44:17+00:00 октомври 17th, 2023|2023, научни проекти, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: