Проведе се първата международна среща на консорциума „She4Sea“

Home/2023, научни проекти, Новини/Проведе се първата международна среща на консорциума „She4Sea“

Проведе се първата международна среща на консорциума „She4Sea“

Консорциумът по проект “She4Sea” проведе работна среща в Атина, на която участваха експерти по човешки ресурси от различните сектори на проекта.

Карме де Кастро от Balearic Marine Cluster представи тенденциите в сектора на морския туризъм, както и въздействието на екологизирането и дигитализацията върху него. Джоан Алексия Бетсис представи данни от Philosofish, придружени с подробна информация за активното участие на жените в сектора на рибарството и аквакултурите. От страна на Висше военноморско училище „Никола Вапцаров“, доц. Сияна Люцканова и д-р Анна Караденчева представиха актуалните тенденции в морския транспорт, данни за жените в синята икономика за Република България и някои специфични аспекти относно промяната на морския домейн вследствие на дигитализацията и динамичните социални тенденции.

Втората част от работната среща бе посветена на разработването на инструмента за профилиране на личностните умения в трите професионални сектора, както следващите стъпки, свързани с развитието на проекта.

By | 2024-01-30T09:02:32+00:00 октомври 6th, 2023|2023, научни проекти, Новини|0 Comments

About the Author: