МВнР обяви конкурс за студенти и курсанти за 20-тата годишнина на България в НАТО

Home/2024, Курсанти, Новини, Студенти/МВнР обяви конкурс за студенти и курсанти за 20-тата годишнина на България в НАТО

МВнР обяви конкурс за студенти и курсанти за 20-тата годишнина на България в НАТО

Министерството на външните работи обяви конкурс за слоган (мото) на националната програма с инициативи за отбелязване на 20-тата годишнина от членството на България в НАТО. В него може да вземе участие всеки студент, който се обучава в цивилна или военна специалност във висше учебно заведение в България. Всеки участник може да представи до три предложения за слоган (мото) на български и в подходящ превод на английски език. Предложенията трябва да са придружени и с кратко описание и обосновка на български език на идеята за предложения слоган (мото) в шрифт „Times New Roman“, размер 12, в Word формат (до 1800 знака); Можете да изпращате предложенията си в Word или PDF формат по имейл на info@mfa.bg със заглавие в Относно „За участие в конкурс на МВнР за слоган (мото)“, като в имейла предоставите пълните имена на автора, адрес, телефон и e-mail за обратна връзка, и приложите своето предложение за слоган (мото) с краткото описание и обосновка на български език на идеята за него в шрифт „Times New Roman“, размер 12, в Word формат (до 1800 знака) и попълнена, подписана и сканирана Декларация за съгласие за обработване на лични данни (приложена към тази покана). Предложения, които не съдържат горните компоненти, няма да бъдат разглеждани. Крайният срок за подаване е 17:00 часа на 23.02. 2024 г. Мотото ще стане неразделна част от брандирането на Националната програма с инициативи за отбелязване през 2024 г. на 20-ата годишнина от членството на България в НАТО и ще бъде използвано включително като таг и хаштаг за публикации в социалните мрежи.

Предложенията ще бъдат разгледани и оценени от жури, и класирани чрез гласуване. При вземането на решение членовете на журито ще се ръководят от следните критерии:
• Съобразяване с идеите и целите, заложени в Националната програма с инициативи за отбелязване през 2024г. на 20-ата годишнина от членството на България в НАТО;
• Ясна концепция;
• Яснота и недвусмисленост на посланието;
• Оригинална идея и креативност;

Министерството на външните работи ще обяви класирането на проектите на официалния си сайт – https://www.mfa.bg. За класираните на I-во, II-ро и III-то място проекти, авторите ще получат и лично информация на предоставените и-мейл и телефони. Победителят в конкурса и класираните на II-ро и III-то място ще бъдат отличени лично от заместник министър-председателя и министър на външните работи г-жа Мария Габриел и ще получат възможност за стаж в избрана от тях дирекция в МВнР.

2024 година е знакова за организацията на Северноатлантическия договор. През нея Алиансът отбелязва своята 75-а годишнина. Тя е знакова и за България, защото страната ни, заедно с нашите съюзници от шест източноевропейски страни, отбелязва 20-ата годишнина от присъединяването си към НАТО.
Правителството на Република България прие Национална програма с инициативи за отбелязване през 2024г. на 20-ата годишнина от членството на България в НАТО. С планираните инициативи не само ще бъде отбелязана годишнината от членството ни в Алианса, но и ще се припомни, че България вече е утвърден и надежден съюзник в НАТО, както и причините, поради които сме се присъединили към най-големия и най-успешен военно-политически съюз в историята:
• Споделени ценности,
• Равнопоставеност и опазване на демократичните права и свободи,
• Колективна отбрана и общи отговорности.
Министерствоти на външните работи очаква предложения за най-оригинално и отговарящо на целите на Програмата мото, което да бъде новаторско, разпознаваемо и асоциативно, и да отразява идеята, че за България:
• Членството в НАТО гарантира сигурността, от която се нуждаем, за да продължим да растем и просперираме;
• НАТО е семейство на споделени ценности за 1 милиард души от 31 страни и множество партньори в глобалния свят, към което принадлежим вече 20 години;
• Демократичните ценности и свободата са това, което ни свързва и ни прави един общ съюз, и за запазването на които носим отговорност.

 

Приложение №1 – Декларация за лични данни можете да изтеглите от тук.

By | 2024-02-16T08:59:14+00:00 февруари 16th, 2024|2024, Курсанти, Новини, Студенти|0 Comments

About the Author: