Форум по проблемите на морското и авиационното образование

Home/2016, Новини/Форум по проблемите на морското и авиационното образование

Форум по проблемите на морското и авиационното образование

В Заседателната зала на Морско училище се проведе форум по проблемите на морското и авиационното образование в Република България, иницииран от академичното ръководство на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Във форума участваха: госпожа Галина Дреновска, господин Валери Коцовски от Министерството на образованието и науката, подполковник Милен Филев от Министерството на отбраната, полковник доц. д-р Марин Маринов и подполковник доц. д-р Живко Петров от НВУ „Васил Левски“. Присъстваха и к.д.п. Живко Петров и к.д.п. Валентин Енчев от Изпълнителна агенция „Морска администрация“ – Варна, както и представители на техническите университети във Варна и София.

Капитан I ранг доц. д-р Калин Калинов изнесе презентация на тема: „Професионално направление „Транспорт, корабоплаване и авиация“. Той представи ситуацията с морските кадри в региона, професионалната квалификация на възпитаниците на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и високите изисквания в обучението на морски капитани и корабни инженери. „Все повече са изискванията за обучението на морските кадри в международен аспект“ – подчерта той.

Поддържането и въвеждането на нова тренажорна техника и назначаването на допълнителни кадри за персонални инструктори поставя въпроса за осигуряването на по-високо финансиране. Такова беше общото мнение на участниците във форума. Направено бе предложение да се създаде работна група, която да намери точен механизъм на регулация между Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната.

By | 2016-05-17T15:33:18+00:00 май 17th, 2016|2016, Новини|0 Comments

About the Author: