Ритуал по тържествено издигане на националното знаме във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”

Home/2016, Новини/Ритуал по тържествено издигане на националното знаме във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”

Ритуал по тържествено издигане на националното знаме във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”

Малкият плац на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се изпълни с гости. Строят бе изграден от представителните блокове на офицерите, старшините, курсантите от Морско училище, заедно с представителите на военноморските академии от Гърция, Република Полша, Румъния и Кралство Холандия.

Под звуците на химна на Република България, изпълняван от Представителния духов оркестър на ВМС, бе издигнато националното знаме. Последва издигане на националните знамена на гостуващите представители на военноморски академии. Строят бе приет от командира на ВМС – контраадмирал Митко Петев. В своето слово началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – комодор проф. д.в.н. Боян Медникаров, благодари за подкрепата на областното и общинското ръководство на гр. Варна, на морската общественост, Асоциацията на възпитаниците на Морско училище и командването на Военноморските сили, които заедно работят за каузата и престижа на Военноморско училище. Комодор Медникаров се обърна персонално към гостите от чуждестранните академии на Гърция, Полша, Турция и Холандия. В словото си Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ подчерта общата цел, сплотяваща всички образователни военни институции по света, с думите:  „…нашето сътрудничество в областта на подготовката на кадри за морската индустрия и съвместни международни проекти помага за подобряване на организацията на обучение и изграждане на бъдещите лидери…“

По случай празника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ областният управител – г-н Стоян Пасев, и кметът на гр. Варна – г-н Иван Портних, връчиха награди на военнослужещи, преподаватели и студенти от Морско училище. Последва награждаване на командира на екипажа победител в първото междуекипажно състезание – курсант м-н Тони Цонев, от контраадмирал Петев. Началникът на Военна академия – генерал-майор Дочев, поднесе подарък на комодор Медникаров с пожелания за здраве и просперитет.

Ритуалът завърши с тържествен марш.

By | 2016-05-23T18:40:28+00:00 май 20th, 2016|2016, Новини|0 Comments

About the Author: