Производство на кадетите от Професионалния старшински колеж

Home/2016, Новини/Производство на кадетите от Професионалния старшински колеж

Производство на кадетите от Професионалния старшински колеж

На 24.06.2016 г. от 10:00 ч. във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ се състоя тържествен ритуал по присвояване на първо старшинско звание и връчване на свидетелствата за професионална квалификация на кадетите от Випуск 2016 на Професионалния старшински колеж към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Ритуала уважиха контраадмирал Митко Петев – командир на Военноморските сили, командири на военни формирования, офицери, старшини, близки на възпитаниците, журналисти.

Контраадмирал Петев прие строя на кадетите и курсантите. Слово към своите възпитаници отправи офицерски кандидат Свилен Савов – директор на Професионалния старшински колеж, като сподели, че за деветмесечния период на обучение на кадетите не е допуснато нито едно нарушение. Той им пожела да пазят честта на пагона, да бъдат горди и достойни служители в редовете на ВМС.

През учебната 2015/2016 г. в Колежа бяха приети 12 военнослужещи от поделенията на Военноморските сили на Република България. Те се обучаваха по специалност „Експлоатация и ремонт на корабна техника“. Курсът на обучение завърши с полагане на държавни изпити. Първенец на випуска е кадет Мирослав Недков Костадинов от специализация „Морски оръжия“, изпратен на обучение от военно формирование 22480 – Бургас.

Завършилите получиха свидетелства за професионална квалификация и бяха назначени на старшински длъжности във военните формирования на ВМС.

By | 2016-06-24T10:25:13+00:00 юни 24th, 2016|2016, Новини|0 Comments

About the Author: