Курс по английски език за украински офицери

Home/2016, Новини/Курс по английски език за украински офицери

Курс по английски език за украински офицери

На 22 август 2016 г. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ стартира опреснителен курс по английски език за офицери и преподаватели от Военноморския факултет на Одеската национална морска академия по програмата на НАТО DEEP.

Програмата предвижда 120 часа занятия по английски език за напреднали, входен тест и тест в края на курса по стандарта на НАТО STANAG 6001. Курсът ще се провежда от преподавателите от Департамента за следдипломна квалификация Станислава Иванова и Кирил Хаджиев, а заключителният тест – от оторизирани преподаватели от Военна академия „Г. С. Раковски“ – София.

Украинските офицери бяха посрещнати от началника на Департамента за следдипломна квалификация – капитан II ранг Желязко Николов, който направи кратък брифинг по програмата на курса и реда за провеждане на занятията и тестовете.

Мисията на програмата на НАТО за подпомагане на военното образованието (DEEP) е да допринесе за международната сигурност чрез професионализация на офицерския корпус, сержантите и цивилните служители от страни-партньори.

Към август 2016 г. програмата DEEP е в активно сътрудничество с 13 страни: Афганистан, Армения, Азербайджан, Хърватия, Грузия, Ирак, Казахстан, Мавритания, Молдова, Монголия, Сърбия, Украйна, Узбекистан.

By | 2016-08-31T16:31:12+00:00 август 23rd, 2016|2016, Новини|0 Comments

About the Author: