Участие в лагер „Лидерска подготовка“ в Република Полша

Home/2016, Курсанти, Новини, Посещения, Практика/Участие в лагер „Лидерска подготовка“ в Република Полша

Участие в лагер „Лидерска подготовка“ в Република Полша

В периода 14 – 17.09.2016 г. капитан-лейтенант Тодор Коритаров и курсантите старшина I степен Петър Генов и старшина I степен Динко Динков от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ взеха участие в ежегодния лагер „Лидерска подготовка“ – ниво за напреднали, в тренировъчния център „Черница“ на Полската военноморска академия в град Гдиня. Тренингът е елемент от задължителната подготовка на полските курсанти. В него участват всички, завършили успешно втората година от курса на обучение.

Курсантите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се включиха във всички задачи редом с полските обучаеми. Отработени бяха различни ситуации: ориентиране по карта; дълги преходи с необходимото оборудване за изпълнение на допълнителни специфични задачи; установяване на нощни палаткови лагери; осигуряване на отбраната на отряда; провеждане на засади; тактическо придвижване в местност; търсене и спасяване на пострадал в зададен район.

По време на тренинга курсантите имаха възможността да поемат лидерски функции при изпълнението на различни задачи от зачисления им отряд. Екипите се справиха успешно с възложените отговорности и получиха висока оценка от полските инструктори.

By | 2016-09-28T14:27:17+00:00 септември 28th, 2016|2016, Курсанти, Новини, Посещения, Практика|0 Comments

About the Author: