Посещение на украинска делегация във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2017, Новини, Посещения/Посещение на украинска делегация във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Посещение на украинска делегация във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

От 24 до 26 април 2017 г. на посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е капитан I ранг Петро Гончеренко – директор на Военноморския институт при Националния университет „Одеска морска академия“ – гр. Одеса, Украйна, придружаван от старши лейтенант Евгения Семененко. Целта на посещението е свързана с обсъждане на елементи от международната програма на НАТО DEEP – Ukraine (Defence Education Enhancement Programme), за усъвършенстване на военното образование в Украйна.

На 24 април, флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров – началник на Морско училище, даде брифинг и направи презентация за структурата, академичния състав, видовете образователни програми, актуалното състояние на учебната и материално-техническата база на Училището – с най-новите придобивки по отношение на симулационната апаратура, лаборатории, зали и кабинети. По-късно гостите разгледаха Училището и лично се запознаха с условията за обучение на курсанти и студенти.

Вторият ден от посещението на украинските гости е свързан с провеждане на разговори относно сегменти от програмата ДЕЕР за военноморско обучение и преподавателския състав, организиране на съвместни курсове и др.

By | 2017-04-26T08:26:40+00:00 април 24th, 2017|2017, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: