Ден на храбростта и празник на българската армия

Home/2017, Министерство на отбраната, Новини, Празници, Събития/Ден на храбростта и празник на българската армия

Ден на храбростта и празник на българската армия

 

На 6 май – Деня на храбростта и празник на Българската армия, курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ участваха в свързаните с честванията мероприятия.

От 10:00 ч. на площад „Св. св. Кирил и Методий“ се състоя военен ритуал Водосвет и благославяне на бойните знамена. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благослови бойните знамена и представителните части. След края на Водосвета всички се отправиха към Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война от 1885 година, където бе отслужена заупокойна молитва. Последва поднасяне на венци и цветя.

За постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения, принос към отбраната на страната и във връзка с празника, на 05.05.2017 г.,  министърът на отбраната награди с предметна награда майор Свилен Петров и курсант-мичман Трифон Терзиев. Тържеството се състоя в резиденция „Лозенец“.

Със своя заповед флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров – началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, награди отличили се офицери и курсант от Училището. Церемонията по връчване на наградите се състоя пред целия личен състав на 09.05.2017 г. В свое обръщение към присъстващите началникът пожела на всички присъстващи и техните близки много здраве, щастие, благополучие и професионални успехи.

About the Author: