Курсант от ВВМУ успешно завърши Военноморската академия на САЩ

Home/2017, Курсанти, международни проекти, Новини, Събития/Курсант от ВВМУ успешно завърши Военноморската академия на САЩ

Курсант от ВВМУ успешно завърши Военноморската академия на САЩ

 

На 26.05.2017 г. се проведе тържеството по завършването и производството на Военноморската академия на САЩ в гр. Анаполис, щата Мериленд. Огромна чест е, че курсант Тодор Стойков Стоев, който беше командирован за обучение през 2013 г. в Академията, завърши успешно, със заслуги, своето обучение. Броят на завършилите випуск 2017 на Военноморската академия на САЩ е 1065 военнослужещи, от които 17 представители на 16 чужди страни.

Дипломите на завършващия випуск бяха връчени лично от вицепрезидента на САЩ, г-н Майкъл Пенс. Почетни гости на церемонията от българска страна бяха: посланикът на Република България в САЩ – г-н Тихомир Стойчев, и военният аташе на Република България в САЩ – бригаден генерал Анатоли Кръстев. От Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ гост на церемонията беше и капитан първи ранг Светослав Димитранов – заместник-началник по административната част и логистиката на ВВМУ. Тодор Стоев ще продължи кариерата си като военноморски офицер в Република България.

About the Author: